ORDONANȚA MILITARĂ NR. 5/30.03.2020: CELE MAI IMPORTANTE MĂSURI ANUNȚATE!

Prelungirea suspendării zborurilor
Țări vizate
Această măsură se aplică tuturor zborurilor efectuate de operatori economici spre Spania și din Spania către România.
 • Prelungirea suspendării zborurilor s-a dispus pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 31.03.2020, ora 18.00.
Totodată, conform Ordonanței militare nr. 5, această măsură se aplică și zborurilor efectuate de operatori economici spre Italia și din Italia către România.
Citeşte mai departe ...

ORDONANȚA MILITARĂ NR. 4: CELE MAI IMPORTANTE MĂSURI ANUNȚATE!

Noi măsuri pentru persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani!
Circulația, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00!
 • În ce situații?
Atunci când deplasarea se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat. 
 • Este necesară o declarație pe propria răspundere?
Da, pentru astfel de deplasări va fi necesară o declarație pe propria răspundere completată în prealabil, care trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura. 

Circulația, în afara locuinței/gospodăriei, va fi permisă și în intervalul orar 20.00 – 21.00!
 • În ce situații?
Atunci când deplasarea se face pentru a asigura nevoile animalelor de companie/domestice, doar în proximitatea locuinței/gospodăriei.
 • Este necesară o declarație pe propria răspundere?
Citeşte mai departe ...

MODUL DE SANCȚIONARE A NERESPECTĂRII MĂSURILOR DE RESTRICȚIONARE A CIRCULAȚIEI PERSOANELOR AFLATE PE TERITORIUL ROMÂNIEI ÎN CONTEXTUL OUG 28/2020 DE MODIFICARE ȘI COMPLETARE A LEGII 286/2009 PRIVIND CODUL PENAL

Nerespectarea măsurilor prin care circulația persoanelor pe teritoriul României a fost restricționată atrage, după cum prevăd art. 9 alin. 2 al Ordonanței militare nr. 1/2020, respectiv art. 10 alin. 2 al Ordonanței militare nr. 2/2020 și art. 14 alin.2 al Ordonanței militare nr. 3/2020, răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, în conformitate cu prevederile art. 27 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu si regimul stării de urgență.

Art. 27 al OUG nr. 1/1999 prevede faptul că „încălcarea prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă sau a dispoziţiilor ordonanţelor militare ori a ordinelor emise pe timpul stării de asediu şi al stării de urgenţă atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, după caz”.

Citeşte mai departe ...

Certificatele de situații de urgență

Ce sunt certificatele de situații de urgență?

Certificatele de situații de urgență sunt documente justificative emise de  Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri menite să vină în sprijinul operatorilor economici care întâmpină dificultăți în contextul instituirii stării de urgență instituite în România prin Decretul 195/2020, ca urmare a pandemiei SARS–Cov–2.

Prin operator economic se înțelege orice persoana fizică sau juridică, autorizată, care în cadrul activității sale profesionale fabrică, importă, depozitează, transportă sau comercializează produse ori părți din acestea sau prestează servicii (Legea 296/2004)

Citeşte mai departe ...

ÎNĂSPRIREA RESTRICȚIILOR ȘI INTRODUCEREA UNOR NOI MĂSURI PRIN ORDONANȚA MILITARĂ NR. 3/2020

         În data de 24.03.2020, ținând seama de evaluarea realizată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, aprobată prin Hotărârea nr. 14 din 24.03.2020, Ministerul Afacerilor Interne a emis Ordonanța Militară nr. 3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

         Vă prezentăm, mai jos, noile măsuri impuse prin Ordonanța militară nr. 3/2020, precum și modificările pe care aceasta le aduce Ordonanței militare nr. 2/2020.

Citeşte mai departe ...

NOI MĂSURI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII COVID-19.

În data de 21.03.2020, ținând seama de evaluarea realizată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, aprobată prin Hotărârea nr. 13 din 21.03.2020, Ministerul Afacerilor Interne al României a emis Ordonanța militară nr. 2/2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.
Vă prezentăm, mai jos, noile măsuri impuse prin Ordonanța militară nr. 2/2020, precum și modificările pe care aceasta le aduce Ordonanței militare nr. 1/2020.

A. Ce activități se suspendă temporar?
 • Activitatea în cabinetele de medicină dentară, excepție făcând intervențiile stomatologice de urgență.
 • Activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.
Citeşte mai departe ...

Legea privind acordarea unor zile libere pentru părinți!

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii nr 19/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinți!
social
Legea privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor prevede că se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu. Aceste prevederi urmează să se aplice părinților care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

Citeşte mai departe ...

Decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României! Recomandat

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 16 martie 2020, Decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României!

POZA ARTICOL

Pentru început, e bine de știut că:

 • Pe duratastării de urgență,cursurile din toate unitățile și instituțiile de învățământse suspendă.
 • În situația propagării unor informații false în mass-media și în mediul on-line cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire, instituțiile și autoritățile publice întreprind măsurile necesare pentru a informa în mod corect și obiectiv populația în acest context.
 • Autoritățile împuternicite de lege pregătesc și efectuează rechiziții de bunuri și chemarea persoanelor fizice pentru prestări de servicii în interes public în scopul rezolvării problemelor materiale de orice natură și asigurarea forței de muncă.
 • Pe perioada stării de urgență, termenele legale stabilite pentru soluționarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informații de interes public, precum și a petițiilor se dublează.
 • Guvernul României efectuează, în regim de urgență, rectificarea bugetară, în vederea asigurării resurselor financiare necesare.

PRINTRE CELE MAI IMPORTANTE ȘI DE INTERES MĂSURI SE AFLĂ URMĂTOARELE:

Citeşte mai departe ...

Hodoș Deac & Asociații

București, Strada Virgil Pleșoianu nr. 52 A, Sector 1
Tîrgu Mureș, Strada Mihail Kogălniceanu nr. 5, Județul Mureș
E-mail: office@hodos.eu
Telefon: 0365 / 131 123
Fax: 0372 / 870 403

HBR Financial Services

Tîrgu Mureș, Str. Târgului nr. 15, Județul Mureș
Turda, Strada Republicii nr. 34, ap.15 / 2, Județul Cluj
E-mail: hbr.fin.serv@gmail.com
Telefon: 0365 / 131 123

Hodoș Business Recovery

Tîrgu Mureș, Strada Târgului nr. 15, Județul Mureș București, Strada Virgil Pleșoianu nr. 52 A, Sector 1
E-mail: hbr@hodos.eu
Telefon: 0365 / 131 123
Fax: 0372 / 870 403

DPO EXPERT SOLUTIONS

București, Str. Virgil Pleșoianu nr. 52A, sector 1
E-mail: dpo@hodos.eu
Telefon: 0365 / 131 124

Blue Greener Services

Str. Târgului nr. 15, Târgu Mureș, jud. Mureș
Telefon: 0365 / 131 124

Art Enterprises

Str. Mihail Kogălniceanu nr. 5, Târgu Mureș, jud. Mureș
Telefon: 0365 / 131 123

Site-ul www.hodos.eu foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...